Via een artikel op Washington Post we zijn nu op de hoogte van de namen van de mensen die de door president Donald Trump gewenste bijeenkomst zullen bijwonen, van wie velen nog niet officieel zijn bevestigd door het Witte Huis.

Ze zullen aanwezig zijn Robert Altman, CEO di ZeniMax (moederhuis van Bethesda). Trump's broer, Robert Trump, zit in het bestuur van ZeniMax maar zal naar verwachting niet deelnemen. Hij is ook uitgenodigd Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, bekend voor het publiceren van de serie Grand Theft Auto, dat door de jaren heen altijd veel aandacht heeft getrokken van de media en de politieke wereld. Zoals reeds bevestigd, zal er ook de directeur van zijn Entertainment Software Association, Michael Gallagher.

Maar de vergadering zal ook felle critici van videogames omvatten, waaronder Vicky Hartzler en Brent Bozell, oprichter van de Parents Television Council. Deze laatste is ook verantwoordelijk voor de Media Research Center, die zichzelf een non-profit organisatie voor mediacontrole noemt en regelmatig rapporteert over videogames die in overeenstemming zijn met de conservatieve waarden.

Hartzler beschrijft zichzelf in plaats daarvan als een fervent tegenstander van wapenbeheersing. Direct na de moorden in Florida publiceerde hij de volgende verklaring. "Ik ben diepbedroefd door het geweld en het verlies van leven in Florida. Mijn gebeden gaan naar al diegenen die getroffen zijn. We moeten betere manieren vinden om onze kinderen op school te beschermen. Het verbieden van wapens is niet meer het antwoord op het voorkomen van geweld dan het verbieden van auto's het antwoord zou zijn op het voorkomen van mensen die gedood worden door auto-ongelukken. " Ja, hij zei het echt.

We wachten daarom op verdere informatie over de uitkomst van het evenement.