Fortnite Battle Royale, het free-to-play-fenomeen van het moment komt eraan iPhone e iPad, en zo verschijnt het op het kleinere scherm van mobiele apparaten.

Fans verwachten dat de iOS-lancering van het spel op elk moment kan plaatsvinden, hoewel de ontwikkelaar episch is nog niet uit balans. Onthoud echter dat de titel op uitnodiging door sommige gebruikers kan worden gedownload.

Eigenaars van Android-apparaten zullen de game "in de komende maanden" hebben. De smartphoneversies van Fortnite zijn ontworpen om zo dicht mogelijk bij hun oudere broers en zussen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One te zijn. Het spel speelt zich af op dezelfde kaart met dezelfde gebeurtenissen en dezelfde regelmatige toevoegingen. Het grootste verschil zit praktisch gezien alleen in aanraakbedieningen, probleem dat gemakkelijk vermeden kan worden met een fysieke pad.

Vorige week bevestigde Epic dat pc-bezitters, smartphones en consoles samen zouden kunnen spelen, zelfs als de PlayStation 4- en Xbox One-spelers niet met elkaar worden gekoppeld. Zowel de baas van Epic als die van Xbox, Phil Spencer, hebben hun ongenoegen geuit over dit besluit en hebben de vinger stevig gericht tegen Sony, die onversaagd doorgaat om het platformoverschrijdende spel niet toe te staan.