We praten vaak over het "probleem" van de microtransacties, hoe deze op de een of andere manier gereguleerd moeten worden om te voorkomen dat de spelers, in de greep van de waanzin, zichzelf niet kunnen beheersen door zo absurde figuren uit te geven, net als bij gokken.

Dit is precies wat er gebeurde met een Japanse man die Sony's free-to-play speelde Fate / Grote Order, hij bleef zo ​​geobsedeerd door goed te kunnen uitgeven 70.000-dollars in in-app-aankopen, zoals gemeld door de service van de The Wall Street Journal.

De Japanse 31enne wordt Daigo genoemd en is in de loop van de tijd ontwikkeld een echte verslaving, liever uren onderbroken spelen dan nadenken over fysiologische behoeften zoals slapen. The Wall Street Journal wijst erop dat Fate / Grand Order is de Sony-game die meer inkomsten heeft gegenereerd en daarvoor heeft de krant contact opgenomen met hetzelfde Japanse bedrijf om te weten wat hij van dit verhaal vond, maar op dit moment wilde Sony geen commentaar geven.

Een delicate situatie, die misschien serieuzer moet worden genomen, gezien de enorme verspreiding van de gratis titels en omzetgroei van de laatste.