Sommige voormalige ontwikkelaars van Hitman en The Division hebben onlangs een nieuw ontwikkelingsteam opgericht genaamd Sharkmob en bleek te werken aan een "klassieke sekte". Het team bestaat uit een groot aantal mensen die voor Ubisoft en IO hebben gewerkt en wordt geleid door CEO Massive Fredrik Rundqvist.

Spreken met VentureBeat (via gamesindustry.biz), gaf de escudo-producent van The Division niet veel prijs, maar zei dat de leerste gouden project zal een klassieke cult zijn en biedt ondersteuning voor live services. Als alles goed gaat, wordt het een franchise.

"We zijn niet erg geïnteresseerd in het creëren van een traditioneel spel voor één speler", zei Rundqvist, "Wat we spelen in ons leven, het soort spel dat we liefhebben, is heel sociaal, competitief en altijd multiplayer. Hoe meer het is, hoe beter het is. Vanzelfsprekend zijn de enige mechanica van het spel naar onze mening niet interessant als je dat niet hebt de juiste IP, de juiste instelling, de juiste verbeeldingskracht dat maakt mensen enthousiast over de werking van het spel. Ik geloof dat dit je een idee geeft van het soort spel dat we spelen. "

Hij voegde eraan toe: "Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat dit vrij ongebruikelijk is voor Sharkmob, is dat we vijf jongens hebben die 10-12-spellen samen hebben gemaakt, waardoor ze achterbleven wat ze samen deden om iets nieuws te beginnen. We voelen ons veiliger om weer samen te werken dan we zouden hebben gedaan als we alleen hadden gewerkt.

"Als je met ons vijven gaat, denk ik niet dat het overdreven is dat we met z'n vijven een visie bedekken op 360-niveaus van alles wat we nodig hebben om een ​​bedrijf op te zetten, te studeren, een spel te spelen, een IP te maken, zeker te zijn over technologie, richting artistiek, de richting van het spel en al die dingen. "