In de 2013 staat de noot (meer voor zijn wisselvalligheden met de wet dan voor de film) Amerikaanse actrice Lidsay Lohan hij vervolgde Rockstar omdat hij, naar zijn mening, zijn beeld zonder toestemming gebruikt heeft om het beroemde meisje in kostuum te vertegenwoordigen, symbool van het vijfde hoofdstuk van de reeks Grand Theft Auto.

Het ging lang door, maar nu, na vijf jaar, heeft het New York State Court of Appeals een einde gemaakt aan de zaak, reden voor het softwarehuis: met een 6-0-stem heeft de rechtbank dat bepaald het personage vertegenwoordigd in Grand Theft Auto V heeft geen connectie en geen gelijkenis met de actrice, in feite een vrijstelling van Rockstar tegen elke beschuldiging door de advocaten van Lohan.

Concluderend werd zelfs gezegd dat het meisje dat in de afbeeldingen wordt weergegeven, kan worden gedefinieerd als 'een eenvoudig stereotype van een jong modern meisje“, Dat hij heeft geen directe connectie met Lindsay Lohan.

De actrice zou duidelijk weer in beroep kunnen gaan, maar als dit na vijf jaar worstelen het uiteindelijke resultaat was, is het misschien beter om te zoeken naar andere manieren om geld te verdienen.