Om vier dagen vanaf de lancering di God van de oorlog, Cory Balrog kan veroorloven om te vieren - nog meer gezien de positieve meningen die rond de exclusieve PS4 regenen. de spelregisseur wie de serie na vijf jaar werk weer onder de aandacht heeft gebracht, is er echter al nadenken over de toekomst, die idealiter geen nieuwe zou bevatten God of War - meer bepaald zou het helemaal geen bestaande franchise omvatten.

Tijdens een interview dat werd toegekend aan het YouTube-kanaal SkillUp, in feite, de spelregisseur hij verklaarde dat hij zich aan een project wilde wijden helemaal origineel: iets dat "naar 100%" komt van zijn creativiteit. Dit betekent niet dat Balrog niet tevreden is God van de oorlog, veeleer: in het interview spreekt de dev gedetailleerd over de moeilijkheden die zich in de vijf jaar van ontwikkeling voordoen, en de zijne faalangst - een angst die wordt versterkt door het prestige van de franchise die hem was toevertrouwd. Op dit moment zullen Balrog en zijn team de daadwerkelijke lancering van God van de oorlog, maar als de verkoop net zo goed zou gaan als, of beter dan verwacht, is het moeilijk te geloven dat Sony niet bereid is om Balrog de kans te geven iets origineels te maken.

Het geïmproviseerde interview, waarin ook Balrog's reacties naar de beoordelingen van het spel, het is hieronder beschikbaar:

God of War 20 wordt op april 2018 exclusief uitgebracht voor PS4.