Matt Booty, het hoofd van Microsoft Studios, heeft vanmorgen aangekondigd (via Twitter) dat de divisie binnenkort een nieuw gezicht krijgt binnen haar directie: Darrell Gallagher, veteraan van de videogamesector.

Dit is een interessante stap voor Gallagher, die ongeveer een decennium van zijn carrière heeft besteed aan het maken van een carrière bij de ontwikkelaar van Tomb Raider, Crystal Dynamics, later hoofd van het bedrijf worden en uiteindelijk hoofd van de westerse ontwikkeling voor het moederbedrijf square Enix.

Gallagher stapte weg van Crystal Dynamics en Square Enix in de 2015 en bracht enige tijd in Activision door een uitvoerende rol te spelen. Het is nog niet duidelijk wat zijn nieuwe rol is bij Microsoft Studios, een divisie die nauw heeft samengewerkt met Square Enix en Crystal Dynamics om Tomb Raider-games op Xbox en Windows 10 uit te brengen.