De soundtrack van de volgende God of War het is al beschikbaar op Spotify voor mensen die willen proeven van muziek voor de release van de game, gepland voor deze vrijdag.

De OST is samengesteld uit Bear McCreary, die ook muziek maakte van Battlestar Galactica, The Walking Dead e Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

McCreary gaf een interview aan PSBlog over de samenstelling van de soundtrack voor de game, hier is een clip:

Zodra ik begon samen te werken met regisseur Cory Barlog, werd het duidelijk dat deze nieuwe game volledig nieuwe muziek zou vereisen die niet het epische karakter van de originele games weerspiegelde. Ik waagde me in een nieuw muzikaal territorium, ik nam mijn herinneringen aan die klassieke soundtrack van God of War - de diepe refreinen, beukende drums en schreeuwend koper - en ik vond ze opnieuw uit voor een Noors tijdperk.