Na het financiële rapport van Nintendo, dat verschillende informatie over de toekomst van het Japanse bedrijf heeft gelekt, is het nu de beurt aan Activision Blizzard wat blijkbaar helemaal geen pijn doet in termen van inkomsten.

Su ResetEra een gebruiker heeft namelijk benadrukt hoe in de verschillende gepubliceerde documenten een niet te onderschatten gegevens moeten worden vermeld: in het laatste kwartaal had het softwarebedrijf opbrengsten van één miljard dollar in de sector "in de game", bijna allemaal geregistreerd dankzij DLC en microtransacties interne videogames.

Veel van deze inkomsten komen ook uit koning, dat verwijst naar mobiele games en Facebook, waaronder bijvoorbeeld het immense en hoogspeelbare Candy Crush, wat elke dag veel inkomsten oplevert dankzij in-app aankopen.

Een succes (en inkomsten) waarvan we denken dat het meer en meer zal groeien, vooral na het nieuws dat de pre-orders voor Spyro Reignited Trilogy zijn veel hoger dan de verwachtingen.