Er is weinig te zeggen, de nieuwe God of War had een fantastisch debuut - ontvangt zowel kritisch applaus als substantiële verkopen. De laatste zijn blijkbaar zelfs hoger dan verwacht: Sony heeft dat inderdaad aangekondigd God of War het is het spel met meer verkoop tot debuut onder de exclusieve voor PlayStation 4, met goed 3,1 miljoenen exemplaren verkocht tussen de 20 april (lanceringsdag) en de 22 april. Een belangrijk resultaat voor een spel dat heeft geen DLC gepland of na de lancering van de inhoud, die zeker Cory Balrog en zijn team zal vullen van trots.

Het vorige record behoorde tot de exclusieve PS4 Uncharted 4, met 2,7 miljoenen exemplaren verkocht - in de eerste zeven dagen, in plaats van in de eerste drie. Het is daarom niet moeilijk te begrijpen het enthousiasme van Sony, Die heeft Hartelijk dank aan de fans van de franchise, en deze gegevens werpen nieuw licht op recente uitspraken van Balrog. We weten dat de dev zou willen worden toevertrouwd exclusief andere typen - mogelijk een IP helemaal nieuw - maar in het licht van deze verkopen lijkt het echt aannemelijk dat Sony al van plan is zoveel sequels voor God of War. Als ze net zo goed zullen zijn als de huidige herstart, zullen we dat alleen in de loop van de tijd weten.