Gamevice, een bedrijf dat produceert controller voor smartphones en tablets, heeft er een doorgestuurd aanspraak maken op compensatie in de richting van Nintendo op Nintendo Switch. De International Trade Commission van de Verenigde Staten heeft besloten de zaak te onderzoeken.

Dit is niet de eerste keer dat Gamevice voorbeelden presenteert, hoewel ze tot nu toe allemaal zijn opgelost met een gat in het water. Op dit moment vereist het bedrijf de stopzetting van de marketing van Nintendo Switch op Amerikaanse bodem, met als gevolg een blokkering van de invoer.

De International Trade Commission van de Verenigde Staten is nog bezig met onderzoek en er is geen beslissing genomen. Nintendo heeft "niets over dit onderwerp te melden".

Gamevice beweert dat het Kyoto-huis inbreuk heeft gemaakt op een octrooi dat zij in eigendom hebben Wikipad en de manier waarop de controllers verbinding maken met de hardware, van boven naar beneden, met een vergrendelingssysteem.