Twee maanden geleden, praten over de toekomst van Battlefield V, hebben sommige vertegenwoordigers van DICE en Electronic Arts toegegeven te hebben geleerd lharde les kwam voort uit het schandaal van microtransacties in Star Wars Battlefront II, en beloofd aan herhaal de fout niet tijdens de ontwikkeling van de nieuwe titel van Slagveld. Het lijkt er echter op dat de terugkeer naar een meer traditionele aanpak hiertoe niet beperkt is: Battlefield V in feite zal het blijven een campagne voor één speler, in tegenstelling tot wat de rivaal zal doen Call of Duty met Black Ops 4, dat zich volledig zal richten op multiplayer en een royale gevechtsmodus zal introduceren.

Om te zeggen dat het Andrew Wilson is, de EA CEO, In een belegger toespraak. Wilson verklaart dat Battlefield V heeft 'boeiende verhalen voor één speler', zelfs als de multiplayer een belangrijke rol speelt. Het gebruik van het meervoud kan een structuur suggereren die lijkt op die van Battlefield 1, waarin de speler zich verdiepte in de eerste wereldoorlog vanuit het oogpunt van meerdere karakters. Het lijkt waarschijnlijk dat Battlefield V koos voor de De Tweede Wereldoorlog als een instelling.