De buitdozen waren een echte bron van problemen voor Electronic Arts in de afgelopen maanden, te beginnen met hun implementatie in Star Wars: Battlefront 2. En toch, in een recente conferentie, de CEO van EA Andrew Wilson hij zei dat het bedrijf de loot boxes gaat "duwen" en de beslissing aangaat die hen samenbrengt in een vorm van gokken.

Zoals u zich kunt voorstellen, werken we samen met alle brancheorganisaties wereldwijd en met toezichthouders uit verschillende rechtsgebieden en gebieden en hebben we geëvalueerd en vastgesteld dat programma's zoals FIFA Ultimate Team niet gokken.

Wilson legde uit dat de positie van EA gebaseerd is op het feit dat spelers altijd een specifiek aantal items in elk FUT-pakket ontvangen en dat het spelers niet in staat stelt om items in virtuele valuta voor echt geld te verzilveren.

We proberen ook actief te elimineren wat er in een illegale omgeving gebeurt en werken met regelgevende instanties in verschillende rechtsgebieden om dit doel te bereiken.

Het komt erop neer dat EA "microtransacties" in games "blijft bevorderen".

"We denken altijd aan onze spelers, we denken er altijd aan om dit soort ervaringen op een transparante, leuke, eerlijke en evenwichtige manier aan te bieden en we zullen communiceren met regelgevers over de hele wereld.

Kortom, een echte liefde voor buitdozen!