de op handen zijnde Shadow of the Tomb Raider Het is erg duur gebleken square Enix, dus het is geen wonder dat het bedrijf probeert te experimenteren met goedkopere en minder risicovolle projecten.

Eidos Montreal, de belangrijkste ontwikkelaar van Shadow of the Tomb Raider, onthulde dat de game een kostprijs heeft tussen 75 en 100 miljoen dollar, met ongeveer 35 miljoen gereserveerd voor marketing en promotie.

Het is veel geld voor een spel dat meestal op één speler is gebaseerd. Dit maakt het moeilijker om geld te verdienen tijdens de post-lanceringsperiode, wat is waarom we uitgevers zien afstappen van de unieke gameverkoopactiviteit en het model van games als een service, wat van nature meer inhoudt dan multiplayer-titels.

David Anfossi, directeur van de studie, geeft toe dat dit druk creëert voor Eidos Montreal om winst te maken, daarom heeft de studie geld en middelen besteed aan het experimenteren met verschillende speltypen en concepten die fans van games op basis van fictie kunnen bevredigen en genoeg geld verdienen om wees duurzaam. Dit is wat werd gezegd door Anfossi a Games Industry:

We moeten nieuwe dingen proberen, met dingen experimenteren en leren. We doen testen, we leren en we werken eraan om het op onze games toe te passen, maar we moeten uitkijken voor de fans. Online hoeft geen multiplayer te betekenen. Dat zou kunnen, maar het kan ook iets anders zijn. Het kan een single player-ervaring zijn, maar online. Online betekent voor mij niet dat we de singleplayer-ervaring vergeten. Het zou onderdeel kunnen zijn van die ervaring. Of het kan betekenen dat we dingen multiplayer tegelijkertijd proberen.