De serie aandelen GeForce GTX 10 di Nvidia ze verzetten zich twee dagen nadat de kaarten algemeen beschikbaar zijn geworden tegen de aanbevolen catalogusprijs, inclusief oprichters en aangepaste edities, prijsdaling als gevolg van de aankomende release van de nieuwe regel. Dit is zeker goed nieuws voor spelers die een nieuwe GPU nodig hebben. Bovendien verwacht het bedrijf dat de verkoop van mijnkaarten in het huidige kwartaal met ongeveer tweederde zal dalen, zoals gerapporteerd door Bloomberg.

De cryptocurrency-mining was niet alleen de schuld van het ontbreken van videokaarten in omloop, maar ook, zoals je misschien hebt gemerkt, voor de echte prijsstijging. Nvidia heeft echter snel toegegeven dat cryptocurrencies in het laatste kwartaal een grotere impact hebben gehad dan verwacht. Hier is wat er gezegd werd door de CEO di Nvidia Jensen Huang in een telefonische vergadering:

Mijnwerkers kochten in het kwartaal veel van onze GPU's en verhoogden hun prijzen. Ik denk dat hierdoor veel spelers geen nieuwe GeForce hebben kunnen kopen.

Nvidia komt uit een recordkwartaal waarin de omzet is verhoogd met 66% op jaarbasis, het bereiken van 3,21 miljarden dollars. Afgezien daarvan droegen de mijnwerkers 289 miljoen dollar bij, zoals geschat door het bedrijf. AMD en Nvidia hebben over het algemeen vermeden om kaarten te maken die geschikt zijn voor cryptocurrencies, maar met het veranderende landschap lijkt het erop dat Nvidia het prettiger vindt om te praten over de impact die het heeft gehad.

Een daling van twee derde is een groot probleem, ervan uitgaande dat de schattingen van Nvidia kloppen. Het betekent dat de recente beschikbaarheid niet mag uitgroeien tot een fenomeen van korte duur, en dat de moeilijke situatie (voor de spelers) eindelijk tot een einde is gekomen.