Daybreak-spellen, via Twitter, kondigde hij aan dat het aantal spelers van H1Z1 su Playstation 4 het is ongelooflijk hoog. Na op de eerste dag 1,5 miljoenen spelers te hebben overvallen, heeft de software aangekondigd dat miljoenen mensen bij 4,5 zijn aangekomen. Als beloning zijn alle huidige spelers beloond met een wapenschild.

H1Z1 heeft een complexe geschiedenis. De titel werd geboren als een overlevingsspel met de zombies voordat het werd verdeeld in verschillende onafhankelijke projecten. Een daarvan omvatte een versie Battle Royale, drie jaar geleden gepubliceerd in vroege toegang op pc voordat het eindelijk werd gepubliceerd als gratis te spelen afgelopen februari.

De PS4 versie van H1Z1 werd vorige week gepubliceerd en vertoont geen tekenen van vertraging, ondanks diverse technische problemen. Een Xbox One-versie is gepland voor een latere datum.