Sinds zijn publicatie, PlayerUnknown's Battlegrounds is geplaagd door prestatieproblemen waar veel spelers bij betrokken waren. In een recent bericht op Stoom, PUBG Corp. schetst de aankomende prestatie-oplossingen.

De drie belangrijkste prioriteiten van het ontwikkelingsteam zijn prestaties, server-side optimalisatie en cheaten. Ondertussen wil het softwarehuis de effecten van licht modificeren zodat ze beter kunnen worden verwerkt. Ze willen ook de manier veranderen waarop voertuigen op oppervlakken reizen. Dit zijn slechts twee van de elementen waarop het bedrijf werkt.

De bewegingen, animaties en karaktermodellen van de speler zullen ook worden aangepast om de framerate te vergroten. Optimalisatie aan de serverzijde, vermindering van de netwerklatentie en wijziging van item-spawning zijn andere geplande fixes die het team gepland heeft. Een echt werk over de kwaliteit van het leven van de titel, we hopen dat ze de situatie kunnen verbeteren.