Telkens wanneer we uitspraken horen die een sensatie creëren of juist voor de hand lijken te liggen, kunnen we er zeker van zijn dat de mond waarvan ze zijn aangekomen, die is van Michael Pachter, de bekende marktanalist.

Tijdens een interview toegekend aan GamingBolteigenlijk heeft Pachter debevestig prijzen van de exclusieve Nintendo met die Sony, verklaren dat de eersten beter presteren dan de laatste, die geen hoop hebben om te concurreren met die op de Nintendo Switch.

Het moet benadrukt worden dat de analist spreekt niet over kwaliteit op zich, maar hoeveel de exclusives doorslaggevend zijn bij de aankoop of niet van Nintendo Switch of PlayStation 4:

Een van de voordelen van Nintendo is het gebrek aan aanwezigheid van games van derden: omdat je geen games zoals Call of Duty, Battlefield of GTA kunt kopen, heb je een beperktere keuze en zullen gebruikers onvermijdelijk beslissen om de exclusieve Nintendo te kopen. .

Op PlayStation 4 is anders: er is veel meer concurrentie en bijvoorbeeld een exclusieve zoals God of War moet concurreren met vele andere titels. Het is moeilijker om tevoorschijn te komen en uiteindelijk is het een situatie die zich afkeert; Paradoxaal genoeg wordt bij Nintendo het gebrek aan ondersteuning van derden een sterk punt.

Als we bijvoorbeeld spreken over The Legend of Zelda, het heeft waarschijnlijk een attach-rate van 80%, zeer weinigen besluiten Switch te kopen zonder Zelda. In die zin is er geen ontkomen aan voor de games van Sony.

Niets nieuws of fout, volgens Pachter op PlayStation 4 is er veel meer keuze en, onder de vele titels, is het moeilijker om het exclusieve, echter van kwaliteit naar voren te brengen. Verhandeling volledig tegenovergesteld voor Nintendo, waarbij de beperkte ondersteuning van de derde partijen ervoor zorgt dat de exclusives veel meer aanwezig zijn in de huizen van de eigenaren van Nintendo Switch.