In een reeks van plaatsen op de blog, de meest recente daarvan werd deze week gepubliceerd, DICE sprak over hoe jouw gezelschap soldaten zal evolueren tijdens het spel.

Om te beginnen heeft de ontwikkelaar dat bevestigd Battlefield 5 zal worden gepubliceerd met twee facties: inglesi e tedeschi. Je kunt per factie maar één bedrijf hebben en elk van hen zal doorgaan met het maken van verbeteringen via de multiplayer- en samenwerkingsmodus. In Battlefield 5 kun je het genre, de race, de huid van het gezicht van de soldaat en tal van andere elementen aanpassen, die allemaal worden opgeslagen.

Tides of War, de manier waarop DICE na de lancering de levensduur van het spel zal uitbreiden, zal nieuwe content in de vorm van seizoenen brengen. Elk seizoen beslaat een bepaald deel van de oorlog en voegt een nieuwe factie of kaart toe, evenals aanpassingselementen die bij het thema passen.

De seizoenen worden na een paar maanden bijgewerkt en elk van hen biedt unieke, tijdelijke evenementen, exclusieve tags, face paints, skins en nog veel meer. Je hebt misschien ook een missie die meerdere weken duurt, speciale opdrachten en andere evenementen.

Een blogpost sprak ook over Archetypes, een subklasse-concept dat elke klasse reduceert tot specifieke rollen. Ondersteuning kan bijvoorbeeld een ingenieur of machineschutter worden en iedereen heeft een bepaald aantal wapens en gadgets om uit te kiezen.

Bedenk dat Battlefield 5 wordt gepubliceerd op oktober 19.