De Canadese studie Eidos Montreal werkt momenteel aan Shadow of the Tomb Raider, maar staat ook bekend om vele andere titels zoals Deus Ex: Human Revolution, Deus Ex: Mankind Divided and Thief, evenals andere projecten die op dit moment onbekend zijn.

Tijdens een interview met MCV, David Anfossi hij wilde uitleggen hoe het bedrijf werkt en hoe het zich ontwikkelt geen vervorming van de IP's waarop hij werkt maar veranderingen aanbrengt die iedereen, neofieten en fans tevreden kunnen stellen:

Wanneer we een titel ontwikkelen, maken we deze zo snel mogelijk afspeelbaar van het begin tot het einde. De gameplay en het verhaal zijn belangrijk voor ons, en deze werken ook met een schetsmatig grafisch segment. Op deze manier kunnen we ons ruim op tijd concentreren op het ritme, de dialogen en de spelmechanica.

Als er iets mis is, kunnen we het repareren zonder alles te veranderen, tegen lage kosten, omdat alle grafische effecten er nog niet zijn.

Shadow of the Tomb Raider

We werken heel veel aan deze aspecten, totdat we tevreden zijn met de vertelling, het evenwicht, de personages en het verhaal. Alleen dan kunnen we beginnen na te denken over afbeeldingen. Een voorbeeld is slechts Shadow of the Tomb Raider, die de laatste maanden volledig kan worden gespeeld.

Vervolgens gaan we verder met praten over de IPen hoe het veel gemakkelijker is om de reeds bestaande te verbeteren dan om nieuwe te maken:

Het creëren van nieuw intellectueel eigendom met de ervaring die we hebben is onmogelijk. Een nieuw IP vanaf nul maken is echt heel moeilijk, als je kwaliteit wilt creëren. Met IP van het kaliber van Deus Ex, Tomb Raider en Thief, moeten richtlijnen worden gevolgd, anders wordt het originele werk niet gerespecteerd.

We moeten een reeks bijwerken om deze toegankelijk te maken voor de nieuwe generaties, zonder de oude fans te vergeten.

werkelijk Eidos Montreal het heeft zich altijd toegewijd aan het creëren van nieuwe, reeds gevestigde hoofdstukken van IP, met meer of minder succesvol succes. Ben je het eens met de woorden van David Anfossi?