Tegen het einde van de presentatie van Sony bij E3 werd dit met grote verbazing aangekondigd de maker van Bloodborne and Dark Souls, Hidetaka Miyazaki, is aan het werk op Déraciné, een nieuwe avontuurstitel voor PlayStation VR.

De game speelt zich af op een kostschool, de speler leidt een 'onzichtbare fee' die het gebouw verkent terwijl het weer wordt geblokkeerd, en onthult de mysteries.

Pacific, rustig en ingetogen, het lijkt ver verwijderd van de andere producties van de studie. Fred Dutton van PlayStation.Blog hij ging toen naar de president van FromSoftware, Miyazaki, om de geheimen van het nieuwe en mysterieuze spel te ontdekken.

Miyazaki onthulde dat er vier redenen zijn waarom hij Déraciné wilde creëren.
Eerste Miyazaki legde uit dat de studie wilde proberen te werken voor VR: "Ten eerste wisten we als ontwikkelaar dat we moesten bijhouden wat er in de VR-wereld gebeurde. We waren op zoek naar de juiste mogelijkheid om aan een project te werken dat het mogelijk zou maken. "
De president legde vervolgens uit hoe hij het FromSoftware-verleden opnieuw wilde bekijken: "Toen we Bloodborne en Dark Souls III op het punt stonden te beëindigen, dachten we duidelijk na over wat er nu zou komen, maar tegelijkertijd keken we naar wat we in het verleden hadden gedaan. We hebben verschillende avontuurstitels uitgebracht voordat we onze huidige reputatie voor actietitels hebben opgebouwd. We hebben bijvoorbeeld Echo Knight uitgebracht. Maar we wilden deze spellen niet zomaar oppoetsen, maar we wisten dat we een erfenis van avontuurlijke spellen hadden. Dit gaf ons de gelegenheid om te beginnen met het bespreken van wat we konden doen met dat genre, terwijl we tegelijkertijd op VR streefden, en de twee ideeën mengden heel goed. "
Voor Miyazaki was het tijd om iets anders te proberen: "De afgelopen jaren zijn de meeste van onze games ontwikkeld door zeer grote teams. We wilden onszelf testen en iets nieuws doen, maar op een kleinere schaal, zodat we de kans zouden krijgen om ideeën te verkennen die geen enorme toewijding vereisten, maar die tegelijkertijd interessant genoeg kunnen zijn om de verbeelding van ons team van vlieg vrij. "
Maar het was ook tijd om iets vreemds te proberen: "Misschien weten niet al onze nieuwste fans het, maar ooit hebben we vreemde, rare en unieke games uitgebracht. Dit is erg interessant voor mij als ontwikkelaar, ik wil niet steeds dezelfde games blijven doen. Ik denk dat sommige occasionele verrassingen onze fans aanspreken. En dit is precies dit. Deze game is onverwacht en volgt geen van onze nieuwste titels. Hopelijk zal dit ons publiek aantrekken als iets nieuws en nieuws. Het leek het juiste moment om het te doen.

Ondanks het duidelijke verschil met Bloodborne en de Souls-serie, was het voor iedereen die Déraciné probeerde duidelijk dat de game de afdruk van Miyazaki heeft. Althans vanuit esthetisch oogpunt.

Miyazaki zegt dat hij zich hierdoor gevleid voelt en legt uit wat enkele kenmerken zijn van zijn werk:
storytelling: "De wereld waarin we het verhaal vertellen, de gefragmenteerde benadering die we hebben."
sereniteit: "Het andere is de stille kalmte die een bepaalde lucht kan oproepen, uniek in de FromSoftware-spellen."
Schoonheid"Er is ook een gevoel van schoonheid waarvan ik denk dat het gebruikelijk is in onze spellen, zelfs als de manier waarop het wordt uitgedrukt heel verschillend kan zijn."
Mysterie"Er is misschien een gevoel van mysterie dat vrij uniek is, maar misschien ook bereikt in andere games."

Hoeveel zal Bloodborne hebben gespeeld of Dark Souls zal weten dat het gebruikelijk is om FromSoftware geschiedenis kruimels verspreid in games te verlaten en laat de speler de taak om een ​​idee van wat er gebeurt te krijgen.

Dit is een benadering die de games alleen toegankelijk maakt voor de meest toegewijde gamers en de discussie stimuleert tussen fans die het verhaal proberen te ontcijferen. En het lijkt erop dat Déraciné in dit opzicht niet anders zal zijn.

“Het is absoluut waar dat dit de methode is die ik gebruik om de verhalen in onze games te vertellen. Het is een aanpak die ik erg leuk vind. Ik denk dat het geworteld is in mijn levenservaring. "

"Toen ik een kind was, las ik boeken die waarschijnlijk gericht waren op een meer volwassen publiek. Ze waren echt moeilijk te begrijpen boeken voor mij. Als je ze lezen zonder speciale aandacht, waarschijnlijk heb ik niet bepaalde woorden of begrippen en betekenissen te begrijpen. Maar het werk dat ik moest doen, hoe het verhaal te laten tot mijn verbeelding, of herlezen dingen later terug met meer begrip, is een proces dat een grote invloed op wat ik doen vandaag heeft gehad. "

"Ik denk dat je kunt een aantal eenvoudige boeken op elk gewenst moment te lezen, maar zodra ik voel me zo veel als ik iets meer uitdaging, die mij een gevoel van plezier geeft voeden en plezier als je eenmaal het begrip te krijgen. '

"Dit is de aanpak die ik graag heb, om er zeker van te zijn dat het geluk is om te begrijpen waar je het over hebt."

Bloodborne is notoir doordrenkt van de obscuriteit en gothic van de geliefde horrorauteur Lovecraft. Net als die game haalt Déraciné inspiratie uit de klassieke literatuur, hoewel van een andere soort.

Miyazaki citeert de Schotse dichter van de negentiende eeuw Fiona McLeod als een belangrijke invloed in het spel, wiens geschriften had "een gevoel van pijn en isolement," elementen die Miyazaki uitlegt "iets dat kan door iedereen worden gevoeld wanneer het" spel begint zijn.

McLeod is niet de enige literaire invloed. Het is misschien verrassend gezien zijn recente productie, maar voordat hij Dark Souls maakte, wilde Miyazaki manga voor meisjes maken.

"Zoals je weet, is het niet iets dat mijn andere games heeft geïnspireerd, zoals Bloodborne, dus ik was op zoek naar de juiste mogelijkheid om mijn verlangen in een game-project te veranderen. En het leek mij dat het hiermee kon werken. Dit is geen mainstream ding en het is vrij uniek, maar het lijkt mij dat het goed in het project kan komen. "

Het verhaal van Déraciné kleedt de speler in de rol van een 'onzichtbare fee' in een kostschool waar de tijd is gestopt. Aan het begin van het spel, de leerlingen zijn zich niet bewust van je bestaan, maar als je verder in het verhaal en je zult manieren om te communiceren en te communiceren ontdekken, Miyazaki hoopt dat de speler zal een "gevoel van vreugde en geluk te ervaren" wetende dat leerlingen zullen het bestaan ​​ervan leren kennen.

Tijdens het interview zei Miyazaki: "Neem Bloodborne. Misschien werd niet iedereen in het begin verliefd op Yharnam, maar in dit geval zou ik willen dat iedereen vanaf het begin kan genieten van de omgeving van Déraciné. "