Een van de belangrijkste aankondigingen van Microsoft's E3 2018 was Gears 5, nieuw hoofdhoofdstuk van de geliefde saga, die blijkbaar verder gaat Xbox One X zal het beste van zichzelf geven, in ieder geval praten over de console.

Als op high-end pc's eigenlijk 60 fps aan de orde van de dag is, kunnen er terecht twijfels zijn over de console, gezien de uitstekende grafische indruk die Gears 5 maakte in zijn eerste video. Om erover te praten is Guy Welch, Xbox Marketing Director, die ervoor zorgde dat het ontwikkelingsteam zich inzet voor targeting maximale vloeiendheid op Xbox One X in elke modus.

In tegenstelling tot Gears 4, dat alleen in multiplayer naar 60fps kwam, met Gears 5 streef je naar de maximaal mogelijke framesnelheid, zelfs in de singleplayer-campagne. Dit is uiteraard alleen mogelijk op Xbox One X, maar gezien de uitstekende technische sector van de game, zou het echt goed nieuws zijn; we hopen dat het ontwikkelingsteam zich aan zijn woord houdt.