De controverses met betrekking tot de Nintendo Direct praktisch mono-thematisch gewijd aan Super Smash Bros. tijdens de laatste E3 rustten ze niet, vooral gezien de grote afwezigheden van de show, waar velen naar uitkeken.

Op dit punt Nintendo heeft besloten om er enkele uitspraken over te doen.

Metroid Prime 4 en Pokemon RPG

Zoals velen weten, Nintendo nauwelijks volledig sponsoren tijdens deze evenementen producten die een release datum tot nu toe hebben en dit is een van de belangrijkste redenen waarom ze, na de aankondigingen van vorig jaar, niets wilden tonen over Metroid Prime 4 e Pokemon RPG, liever de E3 Direct toewijzen aan aankomende titels (met een venster tot de eerste maanden van 2019).

Dit maakt ons duidelijk dat de twee genoemde titels het licht niet voor de doorgestuurde 2019 zullen zien (hoewel ik ook 2020 heb ingezet).

Animal Crossing

Animal Crossing is een van de meest succesvolle franchises van consoles Nintendo in de afgelopen jaren en het gebrek aan enig nieuws tijdens de E3 deed een beetje 'zorgen maken over alle fans van de serie.

Blijkbaar zijn op dit moment de inspanningen opgedragen aan Animal Crossing focus op de ontwikkeling van IP op mobiele platforms op een zodanige manier dat eerst nieuwe klanten worden aangetrokken (de franchise bekend worden gemaakt) en deze worden behouden om hen aan te moedigen consoles te kopen Nintendo om door te spelen.

Wie speelt er nog steeds Pocket Camp?

Ongelooflijke commerciële strategie als het niet zo was dat de fans al op oorlogshoogte zijn, maar helaas lijken ze lang te moeten wachten om Animal Crossing su Nintendo Switch.

Yoshi

Het project werd met veel tamtam gepresenteerd met 12 minuten gameplay op de E3 2017 Yoshi het is nog in ontwikkeling.

De ontwikkelaars bevinden zich op een goed moment, maar ze wilden een aantal verbeteringen aanbrengen die de verwachte roadmap hadden vertraagd (aan de andere kant werd dit verwacht voor de 2018 met veel voorbestellingen actief op Amazon).

Om deze reden, aangezien het nu wordt aangeduid als een titel voor de 2019, werd er niets getoond tijdens de 3 E2018.

Moeder 3

Het is bekend dat fans van Nintendo ze behoren tot de meest actieve en dringende in de videogamewereld en de president van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime, hij is zich er goed van bewust.

In veel van deze fans wachten op de komst van Moeder 3 op de westerse markt en Fils-Aime heeft verklaard dat ze op de hoogte zijn van de verzoeken van de fans, maar wanneer ze iets nieuws te melden hebben, zullen ze het aankondigen (leuke methode om te zeggen "we weten niet of we het willen doen, maar als we willen, we zeggen het ").

Het onderliggende probleem is altijd dat van het hebben van een product dat, naast het bevredigen van de oude fans, nieuwe klanten kan aantrekken voor deze producten, en hen kan introduceren bij het IP.

Blijkbaar de algemene richtlijn van Nintendo Het is in dit opzicht uit graniet gesneden.

Star Fox

Hier praten we niet over grote afwezigheid, omdat er niets is aangekondigd, maar de aanwezigheid van Star Fox in het spel van Ubisoft Starlink: Battle for Atlas voor Switch en in Super Smash Bros. (maar misschien maakt het hier niet uit, aangezien er vrijwel iedereen in dit spel is) laat je denken dat een project gerelateerd is aan dit iconische karakter van Nintendo kan in de pijplijn zitten.

Ik werd opgewonden toen ik deze scène tijdens E3 zag.

Er is nu sprake van aandringen op een bepaalde Star Fox Grand Prix, maar in dit geval hoeven we alleen maar de vingers te kruisen en hopen ...

(Met dank IGN.com voor de originele inhoud)