Het was de 2015 toen het publiek op de E3 in Los Angeles vol enthousiasme schreeuwde om de aankondiging van Final Fantasy VII remake. Tot op heden hebben we hier echter geen informatie meer over, behalve dat het oorspronkelijke team bijna volledig is veranderd en dat zelfs de grafische engine is vervangen door de Unreal Engine 4.

Wat er praktisch niet was, is geannuleerd. Final Fantasy VII Remake maar het zal worden gedaan, dit is zeker, maar het wachten zal erg lang zijn: misschien het zou beter zijn geweest om te wachten om het aan te kondigen en dezelfde gamedirecteur is het daar ook mee eens Tetsuya Nomura, Die heeft ammesso de voortijdige onthulling van het spel:

De intenties zijn altijd om een ​​project zo geheim mogelijk te houden, maar tegenwoordig wordt het steeds moeilijker vanwege lawaai en lekken. Een ontwikkelaar geeft er altijd de voorkeur aan dat hij officieel een spel aankondigt in plaats van hem het slachtoffer te zien worden van lekken of geruchten.

Dit gebeurt vooral wanneer een deel van de ontwikkeling wordt uitbesteed aan andere bedrijven, omdat het risico bestaat dat derden geheime informatie en afbeeldingen verspreiden. Het is echter nog erger als er valse geruchten beginnen te circuleren, die ons dan in twijfel trekken of we moeten antwoorden en vervolgens weerleggen, maar het bestaan ​​van iets toegeven.

Dit is wat er gebeurde met Final Fantasy VII Remake: ik weet dat we het te vroeg hebben aangekondigd, maar het begon de stem van het bestaan ​​van de game te keren, dus uiteindelijk hebben we besloten om het officieel aan te kondigen.

Als het niet om de geruchten ging, dan zouden we tegenwoordig waarschijnlijk niet weten van het bestaan ​​van Final Fantasy VII remake of misschien was het veel later aangekondigd dan de 2015. Nu de "schade" is gedaan, hopen we alleen zo snel mogelijk te kunnen beoordelen en spelen.