Toen het nieuws verscheen dat de versie voor Nintendo Switch di Fortnite zou het crossplay met pc hebben ondersteund, was een verrassing. Van de drie grootste eigenaren van console-platforms, heeft Nintendo de reputatie het meest beschermend te zijn. Maar deze visie is veranderd en Nintendo is vervangen door Sony.

Hoewel het voor PS4, pc, Mac en iOS-spelers altijd mogelijk was om samen te spelen, heeft de Sony-console altijd Nintendo- en Microsoft-apparaten uitgesloten. Met andere woorden, Sony is het laatste overgebleven obstakel op weg naar de totale cross-compatibiliteitscompatibiliteit van Fortnite en Rocket League.

Dit veroorzaakte nogal wat opschudding. De beperking is bekend sinds Rocket League vorig jaar werd uitgebracht voor Switch, maar de populariteit van Fortnite heeft de kwestie naar voren gebracht. Sony heeft een paar weken geleden een vrij oppervlakkige opmerking geplaatst, maar nu op de conferentie GameLab in Spanje bood een executive van Sony een sprankje hoop.

Gevraagd naar het crossplay-beleid van het bedrijf, dat specifiek betrekking heeft op Fortnite, zei Sony Interactive Entertainment America CEO Shawn Layden het volgende.

We voelen het, we evalueren vele mogelijkheden, je kunt je voorstellen dat de omstandigheden eromheen veel meer beïnvloeden dan een spel. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een oplossing zullen hebben die door onze gamingcommunity zal worden begrepen en geaccepteerd en die tegelijkertijd onze business ondersteunt.

Het is in ieder geval goed om te horen dat het bedrijf de optie onderzoekt, maar het lijkt erop dat er nog veel zal zijn om op te wachten.