Google en gamen zijn niet echt twee afzonderlijke werelden, omdat je op Android duizenden titels kunt spelen (we houden de kwaliteit buiten beschouwing) en in het verleden was er een poging om Twitch te kopen, maar misschien hebben we in de toekomst iets met een echte console dat zou kunnen concurreren met PlayStation 5 en Xbox Scarlett.

Jason Schreier di Kotaku, die de geruchten van vijf verschillende insiders heeft verzameld, heeft inderdaad verklaard dat in de volgende generatie consoles ook de protagonist van het bedrijf Mountain View met zijn eigen machine zal worden, zelfs als de informatie hierover is praktisch nihil.

De hardware is duidelijk onbekend, zelfs als Google zou mobiliseren om meerdere studies onder zich te nemen, om dat te kunnen integreer streaming in de console. Volgens deze insiders zou een bedrijfsvertegenwoordiger in het GDC 2018 enkele vergaderingen hebben gehad om met verschillende vooraanstaande ontwikkelaars te praten over dit nieuwe streamingplatform, dat zou zien Yeti als zijn codenaam.

Deze console moet het dankzij de cloud mogelijk maken om speel zware titels, zelfs op niet-uitstekende hardware, allemaal door YouTube en zijn video-opname / afspeelservices te integreren.

We weten niet of inderdaad Yeti zal een directe concurrent zijn (in termen van macht) van PlayStation 5 e Xbox Scarlett, maar zeker met een nieuwe hoofdrolspeler in de consolemarkt zal zeer interessant zijn.