Terwijl fans wachten op de nieuwe Assassin's Creed Odyssey die iedereen naar het oude Griekenland zal brengen als Alexios en Cassandra, Lionel Raynaud, EVP van Ubisoft, is al aan het praten over het nieuwe hoofdstuk dat het licht zal zien op de volgende generatie consoles, waarschijnlijk PlayStation 5 en Xbox Scarlett.

Op zijn blog Raynaud heeft dat uitgelegd de kracht van de nieuwe machines zal de aanpak veranderen die zal optreden met de triple A-titels, toestaan ​​in het geval van Assassin's Creed om meer tijdlijnen en meer historische tijdvakken in een enkel spel te hebben.

Het wordt echter ook vermeld Watch_Dogs e Far Cry, titels die verschillende steden hebben, zelfs van verschillende landen in de wereld, met elkaar verbonden:

In Assassin's Creed kunnen we verschillende historische perioden in dezelfde wereld hebben met behulp van de Animus om te reizen. In games als Far Cry of Watch_Dogs zou je echter verschillende delen van de wereld met elkaar kunnen verbinden om te reizen, één game en één ervaring.

Over de Triple A-titels in het algemeen gesproken, Ubisoft's EVP heeft dat waarschijnlijk uitgelegd we zullen minder games hebben maar meer ondersteuning: verhalen die zich uitbreiden en spelers toestaan ​​meer tijd aan één game te spenderen, zonder dat ze er veel hoeven te kopen.

Wie weet wat de nieuwe aanpak echt zal zijn? Assassin's Creed en als de grote games van de volgende generatie het mogelijk zullen maken om gedurende vele maanden, misschien jaren, te genieten, dankzij een blijvende steun van de softwarewoningen.