Afgelopen weekend de lancering van de raket Fortnite het ging een beetje mis, het openen van een gigantische scheur in de ruimte en tijd in de lucht boven de gamekaart. Sindsdien verschijnen overal ter wereld kleine breuken, die langzaamaan belangrijke oriëntatiepunten uitdiepen en verslinden terwijl ze groeien. En nu is een van die herkenningspunten ontdekt in een woestijn in de echte wereld.

Gisteren was het gigantische teken van restaurant Durrr Burger in Boschetto Bisunto het nieuwste slachtoffer van deze scheuring, en al snel was de vriendelijke hamburger met zijn hangende tong nergens te bekennen.

Tot, in feite, de fotograaf Sela Shiloni hij vond het. In de echte wereld. In het midden van de woestijn in Palmdale, Californië. Vlakbij was een politieauto en een bord met de tekst: "Deze site is onstabiel, alert op mogelijke effecten."

En hier is een video van de scène, nadat iemand Shiloni ervan beschuldigd heeft alles te hebben bereikt met PhotoShop.

Gezien de timing en de kwaliteit van het model lijkt het vrijwel zeker dat de plotselinge verschijning in de echte wereld van Durrr Burger deel uitmaakt van een complexe marketingoperatie van Epic, die steeds meer de overlevering en de vertelling van het spel verbetert.

Vanaf het moment dat de meteoor aan het begin van het vierde seizoen het land Fortnite trof, verandert de kaart voortdurend, met overheidsvoertuigen die zich een weg banen rond het eiland, de kraters vullen en veilig de kristallen van de zwaartekracht verzamelen dat viel uit de ruimte. Een deel van die rehabilitatie betrof de ontmanteling van de gigantische meteoor, die op zijn beurt de mysterieuze Bezoeker bevrijdde, blijkbaar verantwoordelijk voor de recente sabotage van raketten en de resulterende chaos van de fout.

De vraag is natuurlijk waar je naartoe wilt. We wachten op verdere ontwikkelingen ter zake.