MS-DOS, het op tekst gebaseerde besturingssysteem dat werd gebruikt voordat Windows de wereld overnam, was de manier waarop games decennia geleden op pc's werden gespeeld. Hij is al lang dood, maar blijkbaar gaf een groep ontwikkelaars niet op.

Dopo aver raccolto 100.000-dollars op Kickstarter, David Murray is aan het werk Planet X3, een strategiespel dat zal draaien op het beroemde besturingssysteem dat voor de eerste keer in de 1981 is uitgebracht.

Vanzelfsprekend stuitte hij op problemen. In een interview met Gamasutra in feite spreekt hij over de uitdagingen bij het realiseren van een gloednieuw spel voor zo'n oud besturingssysteem.

Je zoekt op Google [een programmeerprobleem], er verschijnt een forum met de volgende tekst: 'hier is hoe je het doet, check deze link', zegt hij. Klik op de link en deze is dood. Hij stierf waarschijnlijk aan 10-jaren.

Planet X3 staat gepland voor mei 2019 en is eigenlijk een vervolg op Planet X2, vorig jaar uitgebracht ... op Commodore 64.