episch Spellen, ontwikkelaars en licentiehouders van Unreal Engine, kondigde een verandering aan in het model voor het delen van inkomsten dat zij gebruiken om de beroemde grafische engine-markt te gebruiken.

Het Unreal Engine Marketplacen het is een plek waar mensen content kunnen kopen en in hun spellen kunnen stoppen die met Unreal Engine zijn ontwikkeld. Iemand kan bijvoorbeeld een hek maken voor een rustiek huis en het te koop aanbieden voor iedereen die 10-dollars wil, zodat iemand anders het kan kopen. Onder het oude model, dat in overeenstemming is met industriestandaarden voor digitale markten, haalde Epic het 30% uit de verkoop en nam de maker het 70%. Dus de maker van het hek zou 7-dollars krijgen van die verkoop terwijl Epic 3 zou verdienen.

Epic heeft deze divisie nu veranderd om videomakers beter van dienst te zijn. De nieuwe onderverdeling geeft de maker 88% van de omzet, terwijl Epic de 12% neemt. Dit betekent dat, in het hek-voorbeeld, de persoon die het hek heeft gemaakt, ongeveer 8,80-dollars krijgt, terwijl Epic 1,20 zou gebruiken. Epic past dit nieuwe percentage met terugwerkende kracht toe.

Dit betekent meer geld voor ontwikkelaars en op grotere schaal betekent dit ook dat Epic het model voor omzetdelingen in digitale winkels aan het veranderen is. De standaard is altijd een gesplitste 70 / 30 geweest en is voornamelijk op elke markt gebleven, inclusief consolewinkels. Epic, door het spel van het delen van inkomsten te veranderen, zou in de toekomst ook een effect kunnen hebben op andere winkels.

De uitleg van Epic is eenvoudig: Fortnite wint zo goed dat besparingen kunnen worden doorgegeven aan videomakers.