Deze dagen, omhoog ResetEra, het nieuws verspreidt zich als een expertmodder van de 2013 Gearbox-game Aliens: Colonial Marines heeft een manier ontdekt om de kunstmatige intelligentie van het spel aanzienlijk te verbeteren ... wijzigen van een letter van de code.

In het bijzonder, James Dickinson heeft een notitie gepubliceerd op modDB afgelopen oktober uitgelegd dat ze een typfout hadden ontdekt in een regel code die de AI van het spel bedekte, die, eenmaal opgelost, de manier waarop vijanden doelen volgden aanzienlijk verbeterde.

De betreffende regel, die minstens één gebruiker van ResetEra beweert te hebben gevonden in zijn kopie van de spelcode, luidt:

ClassRemapping = PecanGame.PecanSeqAct_AttachXenoToTether -> PecanGame.PecanSeqAct_AttachPawnToTeather.

In het eerste "Teather" ontbreekt aan het einde van de eerste rij een "a". Door het in te voegen, zeggen meerdere ResetEra-gebruikers dat de vijanden van het spel veel mobieler en uitdagender worden. Hier zijn de verklaringen gegeven door de modder:

Waarom is deze regel belangrijk? Er zijn twee redenen: 1) AttachXenoToTeather doet niets, het is in feite lege 2) AttachPawnToTether doet ALOT, controleert de tactische aanpassing van positie, patrouilleren en doel.

Het is goed dat modders vaak een vitale rol spelen bij het deconstrueren en verbeteren van post-lanceringsgames, zelfs een spel als Colonial Marines, dat juridische actie tegen Gearbox e Sega na de lancering in de 2013. De juridische actie was te wijten aan het feit dat de game met een heel ander aspect werd gepubliceerd dan die in het promotiemateriaal.