De thema's die worden behandeld in videogames, het is bekend, variëren van kinderlijk tot volwassen, van games die ook kunnen worden gebruikt in tedere leeftijd voor anderen met meer indrukwekkende inhoud en zijn daarom bedoeld voor een publiek meer volwassen en volwassen.

Juist om deze reden bestaat er in Europa het PEGI, het lichaam dat videogames classificeert naar leeftijd op basis van de inhoud en onderwerpen die in een titel worden behandeld: dit zou ouders moeten helpen aankopen te doen die bij hun behoeften passen (en die van de kinderen), maar blijkbaar nemen maar heel weinig mensen er echt rekening mee.

Een enquête gedaan door Childcare.co.uk en wie meer heeft gezien dan 2000 ouders hebben gestemd heeft inderdaad een doorslaand resultaat, zoals verwacht: 86% van de kiezers zei dat ze niet voor PEGI zorgden, met goed 43% van de kiezers die toegeeft dat ze gewelddadig gedrag bij hun kinderen zien als ze eenmaal op bepaalde titels hebben gespeeld.

Aan de andere kant, dezelfde kiezers, alleen 23% voldoet niet aan leeftijdsbeperkingen voor films en alleen 18% laat hun kinderen een film zien die verboden is voor minderjarigen. Er is daarom minder bewustzijn van wat kinderen gaan spelen bij bepaalde titels in vergelijking met films, maar tegelijkertijd worden videospellen dan beschuldigd van "pijn", aangeduid als de oorzaak van het verkeerde gedrag dat is aangenomen in de kindertijd en de adolescentie.

De fout is dus videogames of misschien ouders die de. Niet respecteren PEGI?