De gesloten alfa van Battlefield 5 het is net afgelopen e DICEdankzij de feedback van de spelers kon hij interessante informatie krijgen voor de volgende stap.

In feite, in een DICE-blogbericht, er is al sprake van de Open Beta die begin september komt, zelfs als je niet exact weet op welke datum het zal beginnen.

In dezelfde post, de ontwikkelaars van Battlefield 5 ze reageerden punt voor punt op vele rapporten van Alpha-spelers, waarmee ze aantoonden hoeveel ze rekening houden met hun community en groep van playtesters, inclusief de onze Fraws, wie maakte een leuke video met zijn eerste indrukken, evenals een beetje historische anekdote op de kaart die gebruikt werd in de Closed Alpha (en dan zeggen ze dat je met de videogames niets leert).

Een van de dingen die DICE staat bovenaan de lijst om te worden verbeterd, zeker is er het Matchmaking-systeem dat, niet onzeker, niet heeft gewerkt zoals gehoopt in de Closed Alpha.

Theoretisch zou het bestudeerde systeem mensen met vergelijkbare vaardigheden moeten hebben samengesteld, maar niet alleen dit werkte niet, maar zelfs de georganiseerde teams waren gescheiden, waardoor de spelers veel problemen hadden (of liever, ze werden pissig als slangen).

Bedenk dat Battlefield 5 is gepland voor oktober 19 op pc, PS4 en Xbox One.