In een recent interview toegekend aan Eurogamer, de voormalige creative director van de Dead Space-serie, Ben Wanat, onthulde in welke richting een eventualiteit zich zou ontwikkelen Dead Space 4.

Il vervolg op Dead Space 3 hij moest zich meer concentreren op het verkennen en verzamelen van middelen om te overleven. Het spel zou daarom een ​​afwisseling van scriptgedeelten en vrij te verkennen gebieden bieden.

"Het idee", verklaart Wanat in het interview, "Moest een overlevingsuitdaging presenteren in verschillende spookschepen, op zoek naar sporen van leven, middelen om je schip intact te houden, en overlevenden."

De speler had vrij kunnen reizen van schip naar schip, apparatuur verzamelen en vechten tegen de Necromorphs die in de verschillende ruimtevaartuigen zijn genest. Volgens Wanat, elk schip zou zijn geweest verschillend en onderscheidend: "Stel je een hele reeks ruimteschepen van verschillende typen voor, die elk uniek zouden zijn qua functie, plan en gameplay".

Meer nieuws over Dead Space 4 ze ontsnapten uit het interview. Volgens de creative director was de hoofdpersoon van het spel ook niet Isaac Clarke geweest (hoofdpersoon van de eerste 3-hoofdstukken van de serie). Waarschijnlijker was de getuige doorgegeven aan Ellie, een tweede personage van Dead Space 3. Het vervolg zou ook nieuwe typen Necromorphs introduceren, waaronder enkele die gevaarlijker zouden zijn in omgevingen zonder zwaartekracht.

Il controversieel crafting-systeem van het derde hoofdstuk zou dan worden herzien en verbeterd. Volgens Wanat was het wapenconstructiesysteem geweldig omdat het de creativiteit van de spelers begunstigde. Tegelijkertijd was het echter heel moeilijk geweest om precies in evenwicht te houden vanwege de overmatige vrijheid die werd toegekend.

Jammer dat al deze interessante ideeën bestemd zijn om onbereikbare dromen te blijven, vanwege de sluiting van Visceral Games...