Vier jaar geleden aangekondigd en in deze jaren verschillende keren uitgesteld (het had moeten zijn verlopen in 2016 op Xbox One), Crackdown 3 het gaat helemaal niet goed en integendeel, de staat van ontwikkeling zou er een hebben bereikt kritisch punt.

Een lange analyse gemaakt door Eurogamer.net in feite bracht het verschillende achtergronden naar voren die ze beschrijven een situatie helemaal niet rooskleurig: in de loop van al die jaren heeft de ontwikkeling inderdaad veel moeilijkheden doorgemaakt die blijkbaar nog niet zijn geëindigd, zo erg dat we er vaak van gehoord hebben een annulering van het spel.

Eigenlijk zouden ze bij 3 Crackdown in deze jaren hebben gewerkt veel ontwikkelaars, zelfs van verschillende teams, maar ze hebben verschillende moeilijkheden ondervonden, voornamelijk vanwege de sterke en aanwezige multiplayercomponent die, door gebruik te maken van de cloud, de omgeving vernietigbaar zou hebben gemaakt voor 100%.

Het laatste uitstel is erg recent: de ontwikkelaars geloofden dat het hele ding in juni 2018 klaar zou zijn, maar uiteindelijk kregen ze nog eens zes maanden om de herstelbare te repareren. Uit welke filters van deze informatie, echter, het enthousiasme onder de insiders zou minimaal zijn, wat de ontwikkeling van het spel negatief beïnvloedt.

We hopen dat Crackdown 3 maak niet het einde van Scalebound.