Sekiro, volgende game van From Software, ondermijnt bijna alles wat we gewend zijn te zien Donkere zielen. Een belangrijke verandering betreft de zijne opstand mechanica, waarmee spelers zichzelf onmiddellijk opnieuw kunnen ophalen zonder terug te keren naar een checkpoint. De regisseur van het spel, Hidetaka Miyazakihij zegt dat dit Sekiro moeilijker kan maken dan de Souls, niet gemakkelijker.

Chatten met de PlayStation-blogMiyazaki zegt dat de moeilijkheid van Sekiro is ontworpen met de wetenschap dat spelers ter plaatse kunnen sterven en herrijzen.

Er zijn drie manieren waarop de dood Sekiro beïnvloedt. Voor gameplay-doeleinden, dwz een goed tempo aanhouden en in staat zijn om deze riskante situatie te hebben, voor de mogelijkheid om het op een creatieve manier te gebruiken en ook omdat het verhaal concentreert zich op het concept van de opstanding. Er is één ding waarvan ik zeker wil zijn dat het niet verkeerd wordt begrepen: het opstandingssysteem is niet geïntroduceerd om het spel gemakkelijker te maken, het kan het spel moeilijker maken omdat het ons in staat stelt tot het uiterste te gaan in een gevecht waarin de speler kan sterven op elk moment. Alleen omdat er een opstandingsmechanisme is, wil dat nog niet zeggen dat de speler niet bang zal zijn voor de dood

Miyazaki heeft deze mechanica nog niet uitgebreid uitgewerkt en zei alleen dat "het systeem nog niet op 100% is".