Laatste nummers van inzendingen voor deEVO 2018, het grootste brawler-toernooi ter wereld, laat je verbazen. Voor één keer straatvechter het staat niet in de lijst.

Evolutie is het grootste vechttoernooi ter wereld. Terwijl games zoals Street Fighter en Tekken hun eigen op export gebaseerde kampioenschappen hebben ondersteund door uitgevers, noemen velen de Evo nog steeds als het 'wereldkampioenschap' voor die games. Het is het grootste en meest productieve open-entry toernooi, georganiseerd door het Mandalay Bay Events Center, een enorme 12.000-arena in Las Vegas.

Uitgaveaantallen bij Evo geven altijd een nogal interessante blik op de huidige staat van gevechtsgames. Terwijl miljoenen het toernooi online bekijken, zijn de Evo-nummers er om ons een idee te geven van de games die mensen spelen. Ongelooflijk, voor een keer is Street Fighter niet de game met de meeste abonnees ooit. Zijn record werd verdrongen door de prachtige DragonBall FighterZ.

Ga je hem volgen?

https://twitter.com/MrWiz/status/1020203089670782976