Het lijkt erop dat Xbox One X al oud moet aanvoelen, want al geruime tijd hebben we het hier over Xbox Scarlett (codenaam), die het zou moeten vervangen als een echte next-gen console. Blijkbaar echter Scarlett is niet de enige nieuwe console van Microsoft, gezien het feit dat het bedrijf ook zou werken een andere volledig gebaseerd op cloudtechnologie.

Om deze te melden informatie het is de betrouwbare Brad Sams, volgens welke deze console zou worden aangeroepen, zonder veel verrassingen, "Scarlett Cloud"En het zou niets anders zijn dan een veel goedkopere versie van Scarlett.

Game Pass

Als Scarlett alles zou inzetten op een hardware van het hoogste niveau, wat resulteert in een premium prijs, Scarlett Cloud zou een veel lagere hardware hebben, maar het zou in staat zijn om de kloof te dichten door gebruik te maken van de cloud, wat een uitstekende verbinding van de speler zou vereisen. Scarlett Cloud zou ook gebruik maken van een soort abonnement om te spelen, waarvan we op dit moment kunnen veronderstellen dat het het Game Pass dat wordt veel genoten door eigenaars van Microsoft-consoles.

Vanzelfsprekend, voor zover de bron zeer betrouwbaar lijkt, we kunnen het officiële ding niet overwegen: de weg langs Microsoft maar het kan de juiste zijn en, bovenal, in overeenstemming met de steeds urgenter wordende hypotheses van een cloud-gebaseerde gaming-toekomst.