De eeuwige tirade over de navolging van de oude consoles zal nooit stoppen (als iemand geïnteresseerd is, is er een uitgebreid artikel op PCGamer in het Engels) en onder de fabrikanten die altijd oorlog hebben gevoerd tegen de praktijk van het hosten van de ROM, vinden we op de eerste rij Nintendo.

LoveROMs e LoveRETRO, sites die veel roms van verouderde spellen hosten, waren het doelwit van juridische actie Nintendo. De vraag is: waarom deze twee sites wanneer er miljoenen zoals zij zijn?

Het antwoord is simpel: zichtbaarheid.

Uit een uittreksel van de juridische actie kunt u lezen:

"LoveROMs ontvangt elke maand ongeveer 17 miljoenen bezoekers per maand. Deze bezoekers worden aangetrokken door de site door een breed scala aan gratis en ongeoorloofde kopieën van Nintendo's videogames en andere hoogwaardige intellectuele eigendom. De populariteit van deze twee sites heeft het voor gedaagden (de eigenaar van de sites) mogelijk gemaakt om ongeoorloofde voordelen te behalen, waaronder donaties en de verkoop van advertentieruimte op LoveROMs en LoveRETRO ".

Als reactie heeft LoveROMs alle games uitgeschakeld Nintendo, zelfs als je voor andere consoles speelt, beschikbaar blijven, terwijl LoveRETRO tot nader order is gesloten.

De juridische actie houdt hier niet op, in feite Nintendo vroeg voor elke game een schadevergoeding van 150,000-dollars Nintendo gehost door sites en tot $ 2,000,000 voor elk illegaal gebruikt merk.

Kleine kleurnota: je hebt de versie van Super Mario Bros te koop op Virtual Console? Blijkbaar is niets anders een ROM dan iemand Nintendo gedownload van internet en geüpload naar de online winkel. Meer informatie in de video die volgt