De remake van Resident Evil 2 het was ongetwijfeld een van de grootste en meest welkome verrassingen die naar voren kwamen uit de Sony-presentatie op E3. Na zijn terug als een bordspelIn feite Resident Evil 2 keert in januari terug naar het podium 2019, met een speciale remake. Capcom heeft grote ambities voor deze remake en beschouwt het als een van de echte werkpaarden die in de 2018 worden ingezet - maar de ontwikkelaar is niet van plan hier te stoppen. De mogelijkheid om andere remakes te volgen is nu concreet.

Dit wordt verklaard door Capcom zelf, die de keuze beschrijft als een "beleid van hergebruik van onze bibliotheek met intellectuele eigendom". Het is niet duidelijk of Capcom al specifieke titels in gedachten heeft, maar het archief waartoe ze toegang hebben is ongetwijfeld enorm en de keuze om de glans van oude franchises te herstellen lijkt solide vanuit een commercieel oogpunt, evenals zeer interessant voor spelers . Om alles nog veelbelovender te maken, is de kwaliteit van Resident Evil 2: voor zover je kunt beoordelen aan de hand van het materiaal dat momenteel beschikbaar is, lijkt de game echt indrukwekkend. Dit zijn er een paar prachtige screenshots die de remake en het origineel vergelijken. En als je echt je mond water wilt geven, hier zijn vijf minuten gameplay: