De titel van de 2013 DmC: Devil May Cry het was Capcom's poging om het hack-en-slash-genre te verjongen, maar het werkte niet zo goed, dus de ontwikkelaars besloten om naar hun enthousiaste fans te luisteren tijdens de ontwikkeling van Devil May Cry 5. De marketingdirecteur Antoine Molant van Capcom Europe hij sprak er een beetje over Game industrie:

De laatste game was erg goed, maar er waren wat ongelukkige stemmen omdat het geen direct vervolg was en andere dingen. Daarom ging het ontwikkelteam zitten en vroeg: 'Waar gaan we het later naartoe nemen?' En het was bekend dat de community wilde dat Devil May Cry 5 dichter bij 1, 2 en 3 wilde komen. En zo werd het project geboren. We kunnen bespreken of dit genre dezelfde charme heeft als vroeger ... het is moeilijk te zeggen. Het project is geboren voor wat de fans willen.

De directeur van Capcom Europe, Stuart Turner, gaf ook commentaar op de affaire:

Het is eerlijk om te zeggen dat we erg gefocust zijn op het publiek en de feedback die we krijgen. Onlangs hebben we enkele vreselijke verhalen in de media gezien over uitgevers die buigen voor de wil van het internet. We zouden niet zo ver willen gaan, DMC is daar een voorbeeld van. De fans waren niet blij, dus laten we verder gaan op een andere manier. We willen dingen aan de fans geven, we willen hen steunen, maar het moet logisch zijn. We luisteren niet naar uitersten.

 

Devil May Cry 5 wordt uitgebracht in de 2019 Spring voor PlayStation 4, Xbox One en pc.