Sony en cross-play lijken een beetje op de kat en de muis. We hebben er lang over gepraat en de 'case' brak voornamelijk uit met Fortnite, gezien zijn enorme succes en zijn release op Nintendo Switch, een console die gebruikers toestaat en laat spelen met Xbox- en pc-gebruikers.

Veel ontwikkelaars zijn enthousiast over het ding en zouden er ook graag bij zijn Bethesda, maar ziet de zijne The Elder Scrolls Legends geremd door het gedrag van Sony. De titel, een kaartspel voor mobiel, pc en binnenkort console, vereist absoluut cross-play, niet zozeer om tegenstanders van andere platforms uit te dagen, maar eerder om overal met je account kunnen spelen, zoals gezegd door Pete Hines:

De cross-play in Legends werkt net als bij de andere games: je kunt tegen iemand spelen die een ander platform heeft. Maar voor ons is het van fundamenteel belang boven alle platformonafhankelijke progressie, te kunnen spelen op het ene platform en dan verder te gaan naar een ander platform, en al zijn vorderingen te herontdekken: wanneer je inlogt, moet je al je saves vinden, zelfs op de verschillende apparaten.

Als ik aan het spelen was op de pc en besloot om de smartphone te gebruiken, moet ik de game kunnen voortzetten waar ik was. Voor ons is het echt onmisbaar, voor elk platform. Een segmentering van het publiek zou serieus zijn, het zou hetzelfde zijn als te zeggen: "zij die dit platform hebben, spelen alleen met degenen die dit platform hebben, anderen met anderen", of "alle vooruitgang die u op dit platform hebt geboekt, u zult ze alleen daar hebben", de situatie het zou echt slecht zijn.

Bethesda dus hij probeert Sony ervan te overtuigen open voor cross-play, ook en vooral voor een persoonlijk voordeel met The Elder Scrolls Legends; Ik vraag me af of het uiteindelijk wel echt lukt om iets te krijgen, dat zou niet alleen goed zijn voor de software, maar ook voor alle videogamers.