Op de Konami-stand in Keulen was het ook aanwezig Zone of the Enders The 2nd Runner: Mars, remaster van de titel die is uitgebracht in de 2003 op de PlayStation 2. De saga, gelegen in een toekomst waarin mens avveneristici piloot mecha, is vandaag de dag een niche genoeg, maar heeft een vrij trouwe fanbase, die hij ook genoten van de vorige remake in HD, kwam op PlayStation 3 nu vijf jaar geleden. Om de franchise te vernieuwen, heeft het softwarebedrijf besloten om zich te wijden aan een nieuwe versie in 4k, die pronkt met zijn nieuwe high-definition texturen en bovendien het is volledig speelbaar in VR zowel op pc als op PlayStation 4. Absoluut in de pas met de tijd.

Om het meeste uit de innovaties te halen, hebben we de demo in virtual reality geprobeerd. In deze modus biedt ZoE het zicht in de robotcockpit, in eerste persoon, in de strikte zin van het woord. Als gevolg hiervan is het perifere zicht echter vrij beperkt: we kunnen alleen onze benen en armen in het passagierscompartiment zien, bovendien kunnen we dankzij het transparante dak ook de aanhangsels van de robot zien wanneer deze wordt gebruikt om bepaalde aanvallen uit te voeren. Het "rondkijken" is daarom beperkt tot de piloot, wanneer het handiger zou zijn geweest om het hoofd van de robot te kunnen bewegen, zodat we de ruimte om ons heen beter kunnen observeren om onze bewegingen te beslissen. Het duurt even om aan deze verandering te wennen, wat in het begin vervreemdend is.

De missie van de demo vereist de vernietiging van 4-moederschepen, die elk worden aangevallen door de energiekern te raken die op de achterkant van een groot ruimtevaartuig is geplaatst. Om te kunnen beschadigen is het noodzakelijk om de Vector Cannon, een wapen dat een paar seconden nodig heeft om te laden dat gebeurt alleen als je stilstaat.
Deze richtlijnen kunt u de ervaring van vele manoeuvres langs vijanden te krijgen, snel veranderende zijn hoogte om de meest krachtige aanvallen van de moeder schip te vermijden, moet u de secundaire wapen afhankelijk van de omstandigheden, om te landen op vaste oppervlakken en vuur na het wegwerken van alle ondersteunende tegenstanders, misschien na een close-combat met het geluid van laserzwaarden. Er staat zoveel vlees op het vuur, maar het nemen van de hand met de bedieningselementen kost wat tijd, dus voor de beginners kan de impact moeilijk te verteren zijn. Gelukkig komt Konami naar ons door een demo uit te brengen, beschikbaar vanaf vrijdag 24 augustus op pc en console.

De fans van mecha hebben geen andere keuze dan te wachten op de komst van de volledige titel, gepland voor de volgende 6 september. Reeds aangekondigd ook de prijs, zeker budget: met 29,99 € kan robottoni ons huis betreden. Het werk dat is gedaan om de titel te vernieuwen, is merkbaar en zal optimistisch nieuwe spelers dichter bij een saga brengen die de afgelopen jaren te laag is gebleven.