Stormdivers is de nieuwe Housemarque IPFins softwarehuis dat vooral bekend is vanwege Dead Nation en Nex Machina. Op deze eerste dag van Gamescom hebben we kunnen chatten met Sami "HAXX" Hakala e Henry Markus, Game Designer van het nieuwe project. Als de titel Stormdivers is een Battle Royale. In een markt die nu zo verzadigd is, was mijn belangrijkste vraag: wat onderscheidt je van anderen? Waarom zou een gebruiker stoppen met PUBG of Fortnite en Stormdivers starten? Markus hield niet tegen en gaf me meteen de belangrijkste (en originele) kenmerken van hun nieuwe titel.

  • De kaart, in ieder geval voor de eerste periode, host een minimum aantal 60-spelers tot een maximum van 80.
  • De "gevarenzone" het krimpt niet op een concentrische en "voorspelbare" manier, maar zal onderworpen zijn aan continue willekeurige variaties langs de gehele omtrek.
  • Het is mogelijk om de apparatuur tijdens het spel te vinden. Naast de gebruikelijke wapens zijn ze beschikbaar objecten waarmee je bepaalde vaardigheden kunt activeren (laarzen die de mogelijkheid geven om hoger te springen, bijvoorbeeld)
  • De kaart wordt het theater van willekeurige gebeurtenissen die de speler in zijn voordeel kan gebruiken of niet. Je zou tornado's tegenkomen die, zelfs als ze je schade toebrengen, je de lucht in gooien en je een mogelijk voordeel geven tegen vijanden op de grond
  • Het spel beloont de actie en vermijdt kamperen. De kaart zal niet groot zijn en het is niet de bedoeling om een ​​spel langer dan 40 min. Te laten duren.
  • Last but not least, de lessen zullen aanwezig zijn. Elk met zijn eigen krachten en bijzonderheden, kunt u degene kiezen die het best uw stijl van spelen weerspiegelt. Op dit moment zijn er drie klassen: Juggernaut, Marauder en Scavenger. De Juggernaut zal worden uitgerust met een uitstekende verdediging, de Marauder kan zichzelf genezen en de Scavenger zorgt voor behendigheid en hoge schade. De nieuwigheid is echter de introductie van de klassen in de Team Match: de keuze van de klasse wordt essentieel voor het creëren van een uitgebalanceerd team dat klaar is om te winnen. Net als in een rollenspel.

Ter gelegenheid van de opening van de Gamescom, de eerste officiële Stormdivers-trailer. Dit zijn slechts de eerste beelden van een ambitieus en ontwikkelend project. Wat denk je? Kan het het Battle Royale-genre nieuw leven inblazen?

Blijf op de hoogte om op de hoogte te blijven van deze Gamescom 2018!