Op de Square was Enix-stand aanwezig Shadow of the Tomb Raider, hoogtepunt van de nieuwe trilogie van de beroemde saga. De meest geliefde archeoloog aller tijden is klaar om terug te keren, en deze keer is hij volwassener dan ooit, bewezen door de beslissingen die ze moest nemen en de gevolgen van haar acties. Tijdens de show hadden we de gelegenheid om deel te nemen aan een nieuwe gameplay, genomen uit een van de laatste fases van de titel, om zo alle verbeteringen die in de saga werden geïntroduceerd te kunnen waarderen.

Om te beginnen, het spel is echt een lust voor het oog: de jungle omhult ons, weelderig en verontrustend. Het blad is uiterst realistisch, evenals licht en schaduw, vooral dankzij de nieuwe technologie van NVIDIA RTX die ongelooflijke aandacht voor detail mogelijk maakt. Bewegen en camoufleren tussen de bomen is een van de focale elementen van het spel en Lara kan zichzelf zelfs bedekken met modder om onopgemerkt te blijven. Hoge definitie en beeldsnelheid maken het nog aangenamer en vloeiender, en in gevechten maakt dit echt het verschil.

De gameplay heeft verbeteringen ondergaan in de hoogte van het visuele gedeelte: aan het einde van het spel hebben we alle vaardigheden, inclusief FOCUS om beter te kunnen richten en PERCEPTION om alle nuttige bronnen in onze omgeving te visualiseren. Ondanks onze capaciteiten zijn toegenomen, het niveau van uitdaging is verdomd hoog. Vijanden zijn slimmer en agressiever dan ooit tevoren, en zelfs de obstakels voor het milieu lopen niet ver achter. In de nieuwe gameplay moeten we eerst elitekrachten aanpakken, veel moeilijker dan het gemiddelde, en dan de confrontatie aan met de uitbarsting van een vulkaan, in een poging te vermijden overweldigd te worden door een lawine van modder. Deze laatste sectie is bijzonder complex, omdat er geen onverschillige reflexen nodig zijn om op de steunen te springen en vast te houden.

Nadat we het nieuws hadden gezien, was het onze beurt om ze uit te proberen met onze handen en een puzzelgedeelte in een tempel te proberen. Zelfs in dit geval was het zeker geen wandeling: om te begrijpen hoe de foto op te lossen en door te gaan was niet gemakkelijk, met palissades vol spikes en dansende vlammen. De complexiteit van de puzzels is op hetzelfde niveau gestegen als die van de actiegebieden.

De eerste impact op de nieuwe titel is ongetwijfeld positief en laat het idee dat het de moeilijkste Tomb Raider ooit is, dankzij de mogelijkheid om het daadwerkelijke niveau van uitdaging aan het begin van het spel te kiezen, waardoor diegene die dat niet doen voelt als riskant om gemakkelijk te spelen. We hebben hierover gesproken, en nog veel meer, met de Game Director en de producent van Shadow of the Tomb Raider, en in een paar dagen kun je ons interview lezen.