Op de Square was Enix-stand aanwezig Shadow of the Tomb Raider, hoogtepunt van de nieuwe trilogie van de beroemde saga. De meest geliefde archeoloog aller tijden is klaar om terug te keren, en deze keer is ze volwassener dan ooit, geprobeerd door de beslissingen die ze moest nemen en de gevolgen van haar acties. Op de beurs konden we getuige zijn van een nieuwe gameplay, afkomstig uit een van de laatste fasen van de titel, waardoor we alle verbeteringen in de saga konden waarderen.

Om te beginnen, het spel is echt een lust voor het oog: de jungle omhult ons, weelderig en verontrustend. Het blad is uiterst realistisch, evenals licht en schaduw, vooral dankzij de nieuwe technologie van NVIDIA RTX die ongelooflijke aandacht voor detail mogelijk maakt. Zich tussen de bomen kunnen bewegen en camoufleren is een van de belangrijkste elementen van het spel, en Lara kan zichzelf zelfs bedekken met modder om onopgemerkt te blijven. Hoge definitie en framesnelheid maken het nog aangenamer en vloeiender, en in gevechten maakt dit echt het verschil.

De gameplay heeft verbeteringen ondergaan ter hoogte van het visuele gedeelte: aan het einde van de game hebben we alle vaardigheden, waaronder FOCUS om beter te kunnen richten en PERCEPTIE om alle nuttige bronnen in onze omgeving weer te geven. Hoewel onze mogelijkheden zijn toegenomen, het niveau van uitdaging is verdomd hoog. Vijanden zijn slimmer en agressiever dan ooit en zelfs obstakels voor het milieu zijn niet anders. In de nieuwe gameplay moeten we eerst elitetroepen tegenkomen, beslist moeilijker dan het gemiddelde, en vervolgens de uitbarsting van een vulkaan confronteren, proberen te voorkomen dat we overweldigd worden door een lawine van modder. Dit laatste gedeelte is bijzonder complex, omdat het aanzienlijke reflexen vereist om te springen en aan de steunen vast te houden.

Nadat we het nieuws hadden gezien, was het onze beurt om ze uit te proberen met onze handen en een puzzelgedeelte in een tempel te proberen. Zelfs in dit geval was het zeker geen wandeling: om te begrijpen hoe de foto op te lossen en door te gaan was niet gemakkelijk, met palissades vol spikes en dansende vlammen. De complexiteit van de puzzels is op hetzelfde niveau gestegen als die van de actiegebieden.

De eerste impact met de nieuwe titel is ongetwijfeld positief en laat het idee achter dat het de moeilijkste Tomb Raider ooit is, dankzij de mogelijkheid om het daadwerkelijke niveau van uitdaging aan het begin van het spel te kiezen, waardoor degenen die voelt als gemakkelijk spelen.  We hebben hierover gesproken, en nog veel meer, met de Game Director en de producent van Shadow of the Tomb Raider, en in een paar dagen kun je ons interview lezen.