Op de eerste dag van Gamescom konden we niet anders dan naar de afspraak met Square Enix snellen. Doelstelling? Het leven is natuurlijk Strange 2. We zijn erin geslaagd om het in absolute preview te proberen en het is tijd om het je te vertellen.

Het leven is Strange 2 het is ingesteld drie jaar na de gebeurtenissen van het eerste hoofdstuk. Er is maar één minuut speeltijd voor nodig om het eerste, ongetwijfeld het grote nieuws aan te nemen: de protagonisten zullen niet langer Max en Chloe zijn. In plaats daarvan zullen we de rol van Sean Diaz op zich nemen, een Amerikaanse tiener van Mexicaanse afkomst, gevolgd door het onafscheidelijke Daniel, combinaguai broertje en "ongehoorzaam". Just Daniel zal de andere grote zijn nieuws in besluitvormingsprocessen dat zal je ertoe brengen om voor het een of het ander te kiezen: je acties zullen van invloed zijn op je kleine broertje (net zoals in het echte leven) dat zijn gedrag in de loop van het spel zal veranderen. Als je bijvoorbeeld besluit iets te stelen, kan Daniel dit later ook doen. Je zult dus voorzichtig moeten zijn, niet alleen voor jezelf, maar ook voor het voorbeeld dat je zou kunnen geven.
De tonen, althans tijdens de demo die we hebben getest, zijn meer "realistisch" en (terecht) zonder schaamte. Op 16 jaar zeggen ze cazz ** en maak je vulgaire moppen die je niet aan het lachen maken, maak je continue seksuele toespelingen, enz. Je kunt dan de muur "dweper" verslaan die zich tendentieel in het eerste hoofdstuk bevindt.
technisch de titel is visueel verbeterd. Niet dat het leven een vreemd genre was, was een prioriteit, maar de grafische en fysieke verbeteringen worden opgemerkt en gewaardeerd. De gesloten kamers zijn vol met details en goed verzorgd, terwijl we buiten eindelijk iets kunnen zien dat op een landschap lijkt. Niets te maken met andere triple A-titels, wees duidelijk, maar zoals gezegd, is zeker niet het belangrijkste kenmerk.
narratief, de demo heeft zichzelf bijzonder zwak getoond over wat het keerpunt lijkt te zijn van de hele plot. We willen niets bederven, maar volstaan ​​om te zeggen dat de ommekeer beslist geforceerd of anderszins gehaast leek. Maar we weten niet of de demo ad hoc is gemount om eenvoudig in gebruik en impact te zijn of dat de eerste paar minuten die we proberen overeenkomen met het begin van het spel. Voordat we overhaaste oordelen vellen, zullen we daarom moeten wachten op de 27 september, releasedatum van de eerste 5-afleveringen.

Hoewel we het geluk hadden om het spel te proberen, de officiële trailer werd gelanceerd op YouTube. Geniet ervan hieronder en blijf ons volgen tijdens deze Gamescom 2018!