De sage van Moordenaars gelofte in het verleden werd het herhaaldelijk bekritiseerd vanwege de dalende kwaliteit, volgens de meeste mensen, naar de wil van Ubisoft elk jaar een titel publiceren ten koste van de kwaliteit. De laatste hoofdstukken hebben een omkering van de trend gezien, met een Assassin's Creed Origins die zeer werd gewaardeerd en een Odyssee dat belooft heel goed.

Ondanks dat deze twee hoofdstukken minder dan twaalf maanden van elkaar zijn gescheiden, is de CEO Yves Guillemot verklaarde dat de ontwikkeling van deze twee titels tegelijkertijd plaatsvond, waardoor het mogelijk is om pas een jaar na de vorige een nieuw hoofdstuk te publiceren.

Wat niet zal gebeuren met de volgende Assassin's Creed: de CEO heeft dat inderdaad verklaard in de 2019 hebben we geen hoofdstuk in de sage, maar het softwarehuis zal de nieuwe game lang ondersteunen, wat de woorden van het bedrijf bevestigt door de titels als "diensten te bieden op de lange termijn'.

De nieuwe Moordenaars gelofte daarom zal het naar alle waarschijnlijkheid in de 2020 worden gepubliceerd; voor nu hebben we tijd om van Odyssey te genieten.