Donkere zielen is beroemd om zijn extreme moeilijkheidsgraad, vooral voor degenen die niet gewend zijn aan het type spel dat een echt sub-genre heeft gecreëerd "soulslike"; het laatste originele hoofdstuk was de derde, maar de laatste tijd konden we onze handen krijgen (en de woorden "Je bent dood" zien) opnieuw op het eerste hoofdstuk in een geremasterde versie.

Slecht nieuws kwam echter van Gamescom 2018, gedurende welke periode From Software aangekondigd dat de serie is officieel voorbij en dat we geen nieuwe Dark Souls meer zullen hebben. Yasuhiro Kitao heeft inderdaad verklaard dat het softwarehuis eerst wil focussen Sekiro: Shadows Die Twiceen vervolgens op andere titels:

We zijn van plan verschillende titels te ontwikkelen, we zullen niet alleen spellen maken die op shinobi zijn gebaseerd in de toekomst. Zoals gemeld door Miyazaki in eerdere interviews is de Dark Souls-serie echter voorbij.

We willen doorgaan met het creëren van nieuwe ervaringen, maar ook games die we gewoon willen ontwikkelen, dus houd ons in de gaten voor meer informatie.

In Amerika en Azië zal een definitieve verzameling worden gepubliceerd, de Dark Souls-trilogie, die Dark Souls Remastered, Dark Souls 2: Scholar of the Firts Sin en Dark Souls 3: The Fire Fades Edition zal bevatten, perfect voor degenen die hun favoriete serie willen herdenken. Helaas is er op dit moment geen informatie over een mogelijke aankomst in Europa.