Enkele dagen na de release verschijnen eerste mod voor Shenmue I & II op de pc-versie.

Met de geremasterde game is Sega trouw gebleven aan de originele versie van de klassiekers van 2000 en 2001 voor Dreamcast, ondanks enkele verbeteringen, zoals de optie om de resolutie te selecteren, de keuze tussen klassieke en moderne bedieningselementen en het scherm voor de bijgewerkte gebruiker. Modders hebben in plaats daarvan de voorkeur het uiterlijk van Shenmue verbeteren verder. Met een mod kan je de texturen van de omgeving verbeteren, inclusief bomen en gras, terwijl een andere deur het karakteristieke lederen Ryo-jack in HD en in zijn alternatieve versie verbetert het de achterbodem van de protagonist.

Als je daarentegen het nepmerk beu bent om het merk Coca-Cola te vervangen, deze mod zal je toestaan ​​om het te corrigeren.

Veel mods van het spel zijn nog in volle gang, maar je kunt ze nog steeds proberen.