Google heeft publiekelijk gegevens gedeeld met betrekking tot bepaalde kwetsbaarheden van Fortnite. Hackers kunnen inloggen op het aangepaste installatieprogramma epic Games om malware te uploaden.

Gezien het grote aantal Fortnite-spelers lijkt het misschien een slimme zet om gebruikers te waarschuwen voor het gevaar dat ze kunnen lopen. volgens Tim Sweeney, CEO Episch (zoals gemeld door BBC), dit was een onverantwoordelijke zet en hij is ook gefrustreerd dat Google niet heeft gewacht om deze enorme fout in de Android-editie van Fortnite te delen.

Dit is wat Sweeney op Twitter schreef

Android is een open platform. Toen Google het beveiligingsprobleem identificeerde, hebben we de klok rond (letterlijk) gewerkt om het op te lossen en een update uit te brengen. We hebben Google gevraagd het nieuws niet te delen voordat de update is geïnstalleerd. Ze daalden en creëerden een onnodig risico voor Android-gebruikers om goedkope PR-punten te krijgen.

Zoals de BBC opmerkt, maakt Google kwetsbaarheden vaak openbaar zonder de toestemming van uitgevers. Apple, Microsoft en Samsung hebben in het verleden soortgelijke klachten ingediend. Het is duidelijk dat het probleem waarschijnlijk nooit zal ontstaan ​​als Epic Fortnite op Google Play had gelanceerd, maar voor een andere keuze had gekozen.

Google vraagt ​​in feite uitgevers die hun apps op Google Play publiceren om 30% van de winst te betalen. Epic Games heeft in plaats daarvan de APK van het spel beschikbaar gesteld via haar officiële website, waardoor de tussenpersoon effectief wordt gesneden. Slimme keuze qua inkomsten, maar nu hebben we te maken met beveiliging.